Castell d’Aramunt – Conca de Dalt / Pallars Jussà

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entorn, vista general del castell d'Aramunt i de les cases i l'església del Poble Vell. En primer terme, construccions de l'Aramunt actual.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Restes del castell.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porta d'entrada al castell.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquesta torre, coneguda com La torre del moro, allunyada de les cases i del castell d'Aramunt, més aviat sembla haver estat una torre albarrana.

I T I N E R A R I


Situació: Al llogaret d’Aramunt, entitat de població del municipi de Conca de Dalt (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Segles XI – XII.

Estat: Malmès. Lliurament accessible.

El poble antic, aturonat a 650 m d'altitud, és força enrunat, i gairebé deshabitat. Conserva el camí medieval d'accés, el portal d'entrada, les restes de la capella gòtica de Sant Antoni, la font i, en el lloc més elevat i mig enrunada, l'antiga església de Sant Fructuós, amb elements romànics. Prop d'una torre medieval mig enrunada es troba l'ermita de Santa Maria, dels s. XVII i XVIII (Enciclopèdia.cat).

Cal tenir precaució si visitem algunes de les construccions, pel perill que comporta el seu evident mal estat.

Altres noms: Torre del moro.

Accés - Visitat el  09/11/2007:

Procedents de Tremp, circulant per la carretera C-13 i situats ja dins de la Pobla de Segur, a la rotonda de la carretera que condueix, per l’esquerra a Pont de Suert i per la dreta a Sort (N-260), prenem aquesta darrera sortida, i travessem un pont per sobre de la Noguera Ribagorçana. Al final d’aquest, a la dreta hi ha un cartell que ens indica una desviació per anar a Claverol i a Aramunt, per la carretera LV-5182, cap a on ens dirigirem

Arribem al poble d’Aramunt, (Uns 5,8 km. des de la Pobla)  i a la entrada mateix, ja veiem un parell de cartells informatius que ens assenyalen per anar a Aramunt Vell.

Sortim del poble circulant per una pista de muntanya (*) en bones condicions i després d’un recorregut d’uns 3,5 km (Cal tenir confiança en que anem en la bona direcció, doncs aquest camí dona una considerable volta per arribar al nostre destí. En un moment determinat, un altre cartell, ens orienta per girar a la dreta, abandonant la pista principal, i passant pel costat d’una bonica ermita), arribem a la fi .

Hem aparcat aquí còmodament: N 42 12 03 E 0 59 54. Altitud 586 m.

Desprès, a peu, en cinc minuts hem arribat a les primeres cases del poble vell.

(*) Nota: La climatologia pot modificar sensiblement les condicions de circulació per pistes de muntanya. Cal tenir-ho en compte.

Localització: N 42 12 01.58 0 59 49.55. Altitud: 586 m.

Altres:

Edificacions properes:

Altres pàgines:

  • Història:
    • Hi ha la possibilitat de continuar per la pista principal, per visitar llocs històrics de la nostra guerra civil (1936-1939).

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Pallars Jussà : Veure en un mapa més gran.