Castell d’Arties / Vall d’Aran

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


castell-darties-101021_513

En primer lloc, restes del castell d'Arties. Al darrere,  el campanar de l'església parroquial de Santa Maria.

castell-darties-101021_504

Façana davantera de la torre, tal com diem, estava en obres ...

I T I N E R A R I 


Situació: A Arties, entitat de població del municipi de Naut Aran (Val d’Aran) – Lleida.

Època: Medieval.

Estat: Pel que hem pogut interpretar (El dia de la visita hi ha paletes treballant en aquest lloc i no hem pogut accedir ni tant sols a l’església), les restes més rellevants són les d’una estilitzada torre rodona, amb un costat quadrat.

Aparcament als carrers del poble.

Altres noms:

Accés - Visitat el 26/10/2010:

Cal localitzar a la part alta d’Arties, l’església parroquial de Santa Maria, construcció romànica dels segles XII-XIII, presidida per un elegant campanar de planta quadrada i tres pisos de finestres.

Les possibles restes del castell (També com a tal han estat identificades per un veí del poble, i a més, com a Castell d’Arties), es troben davant mateix de l’església.

Localització: 42.69814  E 0.87067 - Altitud: 1.153 m.

Altres: Per les dades que apareixen a la pàgina web de la prestigiosa Enciclopèdia Catalana, interpretem que aquestes restes corresponen a les de l’edificació que també s’identifica  amb el nom de castell d’Entransaigües.

També s’hi cita que en aquesta població hi havia un altre castell, anomenat castell de Peralèr. No ens ha estat possible trobar cap informació sobre aquesta construcció. Si algun amable visitant d’aquesta pàgina en té qualsevol informació, agrairíem ens la facilités.

A la pàgina web de Patrimoni-Gencat, a dia d’avui, a Arties, no hi ha apareix cap entrada amb els noms d'aquest dos castells. En canvi n'apareix una amb el nom de castell d'Arties.

Més coses:

Dues boniques edificacions. L'Església Parroquial de Santa Maria d'Arties i la petiteta església de Sant Joan, a més de la Casa Paulet, amb unes enigmàtiques figures a les llindes de les finestres.

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:


Vall d Aran : Veure en un mapa més gran.

A L T R E S 


arties-parador-101021_502bis

arties-esglesia-de-sant-joan-101021_509

castell-darties-101021_503bis

arties-101021_504bis