Castell de Puigbó – Gombrèn / Ripollès

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: En terrenys de la Masoveria Puigbó , actualment un establiment de turisme rural situat dins del terme municipal de Gombrèn (Ripollès) – Girona.

Època: Desconeixem de quina època és el castell. Al costat mateix hi ha l’església del castell de Sant Martí de Puigbó, datada als segles X-XI i estil romànic, segons la pàgina web de la Generalitat de Catalunya - Patrimoni.Gencat.

Entre el castell i el mas hi ha la malmesa i abandonada església de Sant Martí de Puigbó, dels segles XVIII - XIX, presa per l’heura.

Finalment la masia és dels segles XVI - XVIII.

Estat: Malmès. L’element supervivent amb més entitat del conjunt, és una torre rodona, on encara s’hi pot entrar, i contemplar el sostre de volta de canó. També hi ha restes identificables de l’església del castell i finalment, restes de l’antic poblat medieval que compartia espai amb les altres edificacions.

Altres noms:

Accés - Visitat el 26/02/2012:

Iniciem l’itinerari dins de Gombrèn, a la plaça del Roser (42 14 53.82 02 05 27.64 ), situada davant mateix de l’església, i enfilem la sortida del poble per la carretera GI-402, en direcció a La Pobla de Lillet.

Al cap de ben pocs metres, quan encara tenim a la nostra dreta la mola de la paret de l’església, veiem a l’esquerra de la carretera una sortida (42 14 55.51 02 05 27.14) en pendent, amb uns cartell informant per anar a La Canal, la Masia Puigbó i també El Cortal, per on continuarem.

castell-de-puigbo-itinerari-google-maps-sortida-de-gombren

Ens trobarem llavors circulant per una carretereta, a vegades estreteta, asfaltada. Sobrepassarem, deixant-la a l’esquerra, la piscina municipal.

En un moment del recorregut trobarem un trencall (42 14 09 02 04 23) degudament indicat per anar al Mas Puigbó, continuem per la dreta.

Sense cap entrebanc arribarem al Mas i aparcarem uns metres abans d’entrar-hi, al voral del camí. Ja a peu farem els cent metres que ens separen de les restes del castell, perfectament identificables.

La distància des de Gombrèn ha estat d’uns 4,8 km. quasi tots asfaltats, llevat del darrer tram final.

Localització: N 42 13 43.83 E 02 04 25.19. Altitud: 1.156 m.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Gombrèn, hi ha altres edificacions:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Ripollès : Veure en un mapa més gran.