Església de Santa Llúcia de Puigmal – Sant Joan de les Abadesses / Ripollès

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: En terrenys del terme municipal de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) – Girona.

Època: Segle XI – Romànic – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament.

Altres noms: Antiga església parroquial de Santa Llúcia de Puigmal.

Accés - Visitada el 31/08/2012:

Procedents tant del sur (Ripoll), com del nord (Sant Pau de Segúries), i circulant per la carretera C-26, dins del casc urbà de Sant Joan de les Abadesses, en el lloc situat a les coordenades 42 14 03.73 02 17 21.16 hi ha una rotonda amb una sortida indicada per anar a Vallfogona del Ripollès i a la Collada de Santigosa, cap a on ens dirigirem.

Ens trobarem llavors circulant per la carretera GI-521. Entre els PK 5-4 d’aquest vial hi ha un trencall a mà esquerra (42 12 38.89 02 19 57.41), degudament indicat, per on continuarem.

Llavors ens trobarem rodant per un camí de terra, que no presenta cap dificultat, on al cap d’uns 4 km. arribarem al davant de l’església de Santa Llúcia.

Localització: N 42 12 59.27 E 02 21 25.43 – Altitud: 845 m.

Altres: A l’Oficina de turisme de Sant Joan de les Abadesses ens han facilitat un fulletó: Romànic. Una volta pel Ripollès” (1) - (2), del qual ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“Aquest edifici situat al terme municipal de Sant Joan de les Abadesses és de planta rectangular amb una sola nau coberta amb volta de canó i acabat amb un absis semicircular cobert amb volta de quart d’esfera.

Els carreus de la seva construcció són força regulars però de mides diferents.

Cal destacar la porta que es troba en el mur sud; el campanar és d’espadanya i fou bastit durant les obres de restauració.”

Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Ripollès : Veure en un mapa més gran.